Konya Drone İlaçlama; AgroPlus Havacılık Dronelarının sahip olduğu zirai droenlar tarım arazilerinin ilaçlanması, gübrelenmesi, sulanması ve bitki bakımları için kullanılan yeni dönem tarım ilaçlama araçlarıdır. Dronelar sadece tarım için diğer birçok sektör ve alan için kullanılmaktadır. Her geçen gün yeni bir teknoloji sahip olan dronelar kullanılacağı sektöre göre değişim göstermektedir. Tarım değişmesi ve gelişmesi sebebiyle dronelar dünya çapında kullanılmaya başlamıştır. Dronelar genellikle hassas tarım arazilerine sahip olan bölgelerde daha çok kullanılmaktadır. Konya drone ilaçlama sayesinde ekinlerinizin ilaçlanmasının yanı sıra toprağın ihtiyacı olan birçok şey tarım drone’ları ile karşılanmaktadır.

1991 yılında hassas tarım için geliştirilen GPS sistemi İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesi ile sonraki zamanlarda dronelar haline gelmiştir. 2000 yılında kullanılan ilk dronelar, Yamaha isimli Japon Şirketi tarafından geliştirilerek 2000 yıllarında ilk tarım dronu olan R-50’yi üreterek tarıma yenilik kazandırdı. Üretilen bu ilk dronedan sonra ise sulama, gübreleme, ilaçlama gibi tarımsal arazilerde gerekli olan birçok şey ile birlikte tarım droneları gelişmeye başladı.

AgroPlus Havacılık Drone sistemleri ile tarım arazisinde gerekli olan her şey tarım droneları ile incelenmekte, gözlenmekte ve ekinlerinize zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınmaktadır.

Zirai Drone Kullanımı

Gübreleme İçin: Zirailer dronelar ile gübreleme işlemi en kısa sürede yapılarak zamanda kazılınır. Bunun yanı sıra zirai dronelar kısıtlı ve zor bölgelerdeki tarım arazileri için oldukça uygundur.

  • İlaçlama İçin: Dronelar ekinlerin ilaçlanması için kullanıldığı zamanlarda hem ekinlere gerekli miktarda tarım ilacı verilir hemde diğer otlar zarar görmezler.
  • Sulama İçin: Tarım arazilerinde drone kullanımı sulama konusunda da oldukça etkilidir. Dronelar sayesinde ekinlere gerektiği kadar su verilerek sudan tasarruf sağlanır.
  • Verim Haritalaması İçin: Gübreleme, ilaçlama ve sulamadan önce tarım droneları kullanılarak ekinlerin verimliliği ölçülür ve gerekli işlemler ekinlerin verimliliğine göre yapılır.
  • Hastalık ve Zararlı Kontrolü İçin: Tarım arazilerindeki ekinlerin büyüme sürecinde birçok zararlı bitki ve hastalık oluşabilmektedir. Zirai dronelar sayesinde bu hastalıklar ve bitikler tespit edilerek gerekli önlemler alınır.

Drone İlaçlama Makalemizi İncelediniz Mi?